Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
muhliskul Yazdı:
Sayin arkadasim alttaki kopyaladigin yazi bilimsel olmaktan cok uzak, Bize ilmi otoritesi kabul gormus,saygin kaynaklardan bilgi getirirseniz memnun oluruz.
Kadir
|
|
|
Değerli kardeşim,yukarıda eklediğim yazının bilimsel bir makale olduğunu söylemedim.Fark ettiyseniz ne demişim,''Dünyada bu tür soruların sorulması çok güzel''.Birileri benim sorduğum soruyu kendi çevresinde gördüğü bir olaya dayandırarak dünyanın öteki ucunda sormuş?Ve o kişi bir Hristiyan!
Şuna eminim ki bu sorduğu soruya cevap olarak şu ayeti ona gösterebilsek belkide İslam'ı seçecektir.
Ali İmran Suresi
36. Onu doğurunca şöyle dedi: "Rabbim, onu kız olarak doğurdum'' -Allah ise onun doğurduğunu daha iyi bilir ve erkek kız gibi değildir - ''Adını Meryem koydum onun. Onu ve soyunu, kovulmuş şeytandan sana sığındırıyorum."
Şimdi diyelim ki bu olay aynen yazıldığı gibi oldu ve bilim tarafındanda kabul edildi.Ben şundan eminim ki gene red edilecek ve gene tartışılacak.Çünkü Kuran bunu ifade etmiş zaten.
Zuhruf Suresi
57. Meryem'in oğlu, bir örnek olarak ortaya konunca, senin toplumun buna karşı hemen bağırıp çağırmaya başladı.
58. Dediler ki: "Bizim tanrılarımız mı hayırlı, o mu?" Bunu sana sadece tartışma olsun diye örnek verdiler. Tartışmayı seven bir toplumdur onlar.
59. Meryem'in oğlu, kendisine nimet verdiğimiz ve İsrailoğullarına örnek yaptığımız bir kuldu.
60. Eğer dileseydik, içinizden, yeryüzünde size halef olacak melekler vücuda getirirdik.
61. Hiç kuşkusuz o, kıyamet saati için bir ilimdir. O halde sakın o saat hakkında şüpheye düşmeyin; bana uyun. Dosdoğru yol budur.
Kehf Suresi
4. Ve "Allah bir çocuk edindi" diyenleri uyarsın diye indirdi onu.
5. Ona ilişkin ne kendilerinin bir ilmi vardır ne de atalarının. Söz olarak ne büyüktür ağızlarından çıkıveren! Onlar bir yalandan başka şey söylemiyorlar.
6. Şimdi sen, bu söze inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.
Değerli arkadaşım,İsa'nın durumu bilimsel bir meseledir.Yukardaki ayetlerden durum apaçık belli.Meryem ne melekden ne de Zekeriya peygamberden (haşa)gebe kalmamışdır.Bu onun doğasında vardır.Çünkü o tıpkı bir bitki gibi çift cinsiyetli yaratılmıştır.
Ali İmran Suresi
37. Allah, onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi besleyip büyüttü. Onu, Zekeriyya'nın korumasına verdi. Zekeriyya, mihrapta onun yanına her girdiğinde, orada bir rızık bulur ve sorardı: "Meryem, bu sana nereden?" Meryem de "Bu, Allah katındandır; çünkü Allah dilediğini hesapsızca rızıklandırır." derdi.
Şu benzetme bile bir önceki ayetin tevilidir.Her neyse benim amacım kişisel ve çıkmaz sokak tartışmaları değil.Bu konu imani bir meselede değil.Farklı yorumların olması elbette muhtemel ve gereklidir.Fakat bu tez üzerine düşünen ve doğruluğuna inanan biri olarak elbette sadece bilgilendirme vazifemi yerine getirmek için yazıyorum.
Selamlarımla...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
|