Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
naci celik Yazdı:
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.55/33
Sayın Savana.Üzgünüm ama,Hakkı Yılmaz"ın cin yorumu,hiç tutarlı değil.
Yukarda verdiğim ayet ve benzeri ayetlerdeki,hitap sahibi zat kim?
Hakkı Yılmazın yorumuna göre,Bu ayette,Allah,kimliğini bildiği,kendilerini tanıdığı ve gördüğü insanlarla,kimliğini bilmediğiği,kendilerini tanımadığı ve görmediği insanlara hitap ediyor.Çok komik değil mi?
Selam ile.
| | |
Savana Yazdı
Selam tekrar
bu yazınızı şimdi gördüm.
hayır bu anlamda değil.Bu ayette hitap eden Allah
Hitap edilen ;bu ayete muhatap olup okuyan kişi
Bu ayet bana hitaben;- sen ve senin bilip tanıdığın tüm kimseler ve senin tanıyıp bilmediğin var olan olacak tüm insanların hepsi, herkes
Gücünüz yeterse göklerin ve yerin uçlarından geçip gidin!
demekte.
Demek ki bu ayette sadece ben değil ,benim bildiğim bilemdiğim VAR olan tüm herkes muhatap
Hani biz hep deriz ya kuran sadece bir kavme bir topluma, bir çağa değil tüm insanlığa ve tüm çağlara inmiş kitaptır diye
İşte bu ayetin anlatım dili bu söyleme güzel bir örnek.
300.000yıl sonra bu ayeti okuyup ona muhatap olacak kişi ve onun tanıyıp bildiği yaşadığı çağa ait tüm insanlarda bu ayette muhatap olmak durumunda.Aynı 300,000yıl önce bu ayete muhatap olan savana ve onun tanıyıp tanımadığı herkes gibi
Naci Çelik Yazdı
Sevgili Savana.Vallahi,bu cevabı vereceğini tahmin etmiştim.Çünkü Hakkı Yılmazın ayetlere yaklaşım mantığını biliyorum.Ama sizi tebrik ederim.Bu mantığı çok güzel kavramışsınız.Bu mantığı tercih etmenize saygı duyarım.Ayrica,dersinize de çok iyi çalıştığınızı söylemem gerekir.
Bu mantıktan veya bu yorumdan hareket edildiği takdirde,cinlerle ilgili tüm ayetleri,kolayca anlamak veya yorumlamak çok mümkün.Bu mantığa,Yani Hakkı Yılmaz ve benzerlerinin ayetlere yaklaşım mantığına,indirgemeci mantık diyorlar.Bu tanımı kim yaptı bilmiyorum.Ama çok isabetli bir tanım olduğunu kabul ediyorum.Gör ki,müfessirlerde,bir çok ayete,hep bu mantıkla yaklaşmış ve yaklaşmaya da devam ediyor.
Bana göre,Kur"an"a bu mantıkla yaklaştığımız sürece,bugüne kadar olduğu gibi,bundan sonra da,bu Kur"an"ın,K"sına bile vakıf olmayacağız,olamayacağız.Müfessirler,Nisa/23.ayete bu mantıkla yaklaştığı için,Kur"an"ın yasaklamasına rağmen,akraba evliliğinin caiz olduğuna hükmetmişlerdir.Bunu biraz sonra açıklayacağım.
Şimdi size başka bir ayet yazayım.
Ben cinleri ve insanları,yalnız bana kulluk etsinler diye yaratım.
Sizin mantığınıza göre,Allah,sizin zaviyenizden,tüm insanlığa hitap ediyor.Yani Allah,tüm insanlığa hitap ederken,makro bir zaviyeden değil,mikro bir zaviyeden,yarattığı kullarının zaviyesinden seslenmektedir.İşte,ben bu anlayışa komik diyorum.Sizce,bu anlayış mantıklı mı? Bu anlayışı Kur"an"ile örtüştürmek mümkün mü?
Allah,Kur"an"dan söz ederken,"o alemlerin rabbinden inzal edilmiştir,demiyor mu? Biz sizin için sekiz çift hayvan veya sizin için demiri inzal ettik derken,insanlara,üst bir plandan veya makro bir zaviyeden mi hitap ediyor,yoksa kullarının zaviyesinden mi? Allah"Mele i Ala dan,Levhi Mahfuz"dan,oradaki Ana Kitap"tan ve miktarı 50 000 yıl süren yükseklikteki bir kattan söz ederken vahyin kaynağına veya vahyin zaviyesine açıkca dikkat çekmiş olmuyor mu?
Alemlerin rabbinden indirilmiş,zaman ve mekanlar üstü bir hitabı,kul zaviyesine sıkıştırmaya çalışmak,indirgemeciliğin,mantıksızlığın ta kendisi değil mi?
Zaten,Hakkı Yılmaz"ın Kur"an"Allah tarafından inzal edilmiş,olağanüstü bir kitap olduğuna inandığını sanmıyorum.Çünkü,adam mucizeye inanmıyor.Mucizeye inanmayan bir adam,Kur"an"ın olağanüstülüğüne de inanmaz,inanamaz.Hakkı Yılmaz ve onun gibi zavallılara göre,Hz.Muhammed,insani yeteneklerinden hareketle,Kur"an"ı yazmiş ve insanlara tebliğ etmiştir.Arada Cibril diye bir elçi yok.Hz.Muhammed"e verilen ekstra bir ruh,(bilgi,görgü,deneyim) yok.Bundan dolayı,Kur"an"ı,budayıp,budayıp,satmaya çalışıyor.Bana göre,Hakkı Yılmaz,samimi bir müslüman değil,kendini beğenmiş,peygamberliğe ve Kur"an"a tepeden bakan,ateist bir müslümandır.
Ben,bu anlayışın mucidi kim diye çok merak ediyordum.Ama bir türlü söz konusu anlayışın mucidinin kim olduğunu öğrenemiyordum.Daha yeni,bir hafat önce falan öğrendim ki,bu anlayışın mucidi,Siyonist ajan,yahudi misyoneri M.Esed"miş.Konuyla ilgili düşüncelerimi,bu forumdaki,M.Esed"le ilgili bir başlık altında yazdım ve yazmaya da devam edeceğim.
Hakkı Yılmazlar,M.Esed"gibi,misyoner olduğu çok açık,bir mütercimi teşhis etmekten bile,aciz ve ferasetsiz müslümanlardır.Bunların hiç bir yorumuna itibar edilmez,edilemez.Bu zalimler,Kur"an"ın vahiy olmadığına inandıkları halde,Müslümanların Kur"an"hakkındaki kanaatlerini bildikleri için,Kur"an"ı ağızlarından düşürmemektedirler.Yani Kur"an"ı açıkca istismar etmektedirler.
Zalim M.Esed ve mucizenin olmadığını iddia eden bu zavallıların,Türkiye veya islam dünyasına yaptıkları kötülüğün,yakın gelecekte,sonuçlarını göreceğiz.Türkiye veya İslam dünyasında,daha çok Bin Ladinler,Humeyniler,Hizbullahçılar göreceğiz.Allah,bu milleti,bunların şerrinden korusun.
Selam ile.
|